Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής, οι μαθητές των Δ’ και Ε’ τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Βικελαια βιβλιοθήκη και το μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας “Κώστα Κοτσανά”. Στη βιβλιοθήκη είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον όροφο με την έκθεση-αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη και στο Γιώργο Σεφέρη, να επισκεφτούν το αναγνωστήριο και τέλος να βρουν και να ξεφυλλίσουν βιβλία που τους ενδιαφέρουν στο δανειστικό τμήμα.
Στη συνέχεια, οι μαθητές επισκέφτηκαν το μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας. Σκοπός του μουσείου είναι να αναδείξει αυτήν τη σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και να αποδείξει ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν με τις σπουδαίες ανακαλύψεις των προγόνων μας, καθώς με αέρα και νερό, είχαν κατορθώσει χιλιάδες χρόνια πριν, να κατασκευάσουν από μικρό αυτόματο θεατράκι, έως και ρομπότ!

 

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας